LOADING

Windows Azure is een professionele oplossing die voor u een private cloud kan opzetten. Deze oplossing is vooral geschikt voor bedrijven die nu eigen servers hebben maar geen zin meer hebben in de rompslomp die dat met zich mee brengt. Windows Azure neemt in feite uw hele server omgeving over en zet deze in de cloud.

Geen servers meer lokaal

Het grootste voordeel van een private cloud oplossing met als basis Windows Azure is dat u geen servers meer lokaal hebt draaien. U hoeft geen datacenter meer op te tuigen of in te huren. Dit heeft microsoft al voor u gedaan. Ook hoeft u geen onderhoud te plegen op hardware. Dit is al geregeld door Windows. Windows Azure biedt u de rust die u graag wilt hebben als het om de betrouwbaarheid van uw servers gaat. Microsoft heeft alle hardware geplaatst en u hoeft hier alleen nog maar op te werken.

Schaalbaarheid

Windows Azure heeft als bijkomend voordeel dat wanneer u meer capaciteit nodig heeft dit per minuut kan worden toegevoegd. U kunt bijvoorbeeld tijdens een beurs of conferentie meer capaciteit inzetten om bezoekers of potentiële klanten extra mogelijkheden bieden door in te loggen op uw bedrijfs omgeving. Nadat deze piek aan gebruikers weer weg is kunt u gemakkelijk weer downgraden om zo de normale capaciteit weer op peil te brengen. Dit doet u door een druk op de knop en niet door extra servers te kopen en te installeren. Windows Azure zorgt hier voortaan voor.

Het is dus mogelijk om een serverpark op te zetten dat u op dat moment nodig hebt. U kunt snel servers inschakelen of uitschaken zonder dat u dit extra geld kost.

Gegevens opgeslagen waar u dat nodig heeft

Met de patriot act in de Verenigde Staten is de fysieke locatie van uw data belangrijk geworden. Cloud opslag betekent vaak dat u niet weet waar uw data wordt opgeslagen. Met Windows Azure is ook dit in te richten. U kunt uw gegevens fysiek laten opslaan overal ter wereld of juist binnen een enkele regio, zoals Europa. U heeft volledige controle. Op deze manier kunt u gevoelige data buiten de Verenigde Staten laten opslaan en andere data op verschillende continenten zodat dit altijd aanwezig is op de plek waar uw werknemers deze het nodig hebben.

Applicatie management

Windows Azure leent zich ook uitstekend voor applicatie management. Door de snelle schaalbaarheid en enorme flexibiliteit is het mogelijk om binnen enkele minuten een grote piek voor het gebruik van uw applicatie op te vangen. Dit kan gewoon door een schuifje hoger of lager te zetten.

Wij helpen graag met het inrichten van Windows Azure toepassingen. Door onze jarenlange ervaring in automatisering kunnen wij uitstekend alle voordelen uitbuiten van dit bijzondere product.

Windows Azure is een Paas oplossing, oftewel Platform as a Service. Doordat het platform een dienst wordt heeft u geen zorgen over voldoende hardware. Daarom is Azure een uitstekende oplossing voor uw ontwikkelde SaaS oplossing.