LOADING

ADSL internet

ADSL is de oudste vorm van internet. Voor er ADSL was, was er geen internet zoals we dat nu kennen. We moesten toen nog inbellen en per minuut betalen. Dat veranderde toen de ADSL techniek werd uitgerold. ADSL is nog steeds een van de meest gebruikte vormen van internet. Dit komt voornamelijk doordat ADSL wordt getransporteerd door de koperkabels waarop ook telefoon wordt getransporteerd. De infrastructuur van ADSL is dus uitgerold over heel Nederland.

Snelheid van ADSL

ADSL is naast de oudste vorm van internet ook de langzaamste vorm van internet. Dit komt omdat de infrastructuur niet is aangelegd voor dataverkeer maar voor analoge telefoon signalen. ADSL kan tot 200 mb/ps aan download snelheid krijgen. Dan wordt het VDSL genoemd maar het is dezelfde techniek. Meestal wordt ADSL geleverd met een snelheid van 8 mb/ps download en 1 mb/ps upload. De snelheid van de internet verbinding is afhankelijk van de afstand van uw kantoor tot het transformatorhuisje.

Betrouwbaarheid van ADSL

ADSL is de meest betrouwbare vorm van internet. De infrastructuur van ADSL is al meer dan 60 jaar actief in heel Nederland. De infrastructuur is daarom helemaal uitontwikkeld en kan haast niet beter worden gemaakt. De KPN, onze betrouwbare kabelaar, onderhoud de infrastructuur. Zelfs in de wet is vastgelegd dat de infrastructuur moet werken omdat het een kritiek onderdeel uitmaakt van de samenleving. Betrouwbaarder dan dat krijg je het niet. De techniek is daarnaast ook uitontwikkeld en niet beter te krijgen.

Beschikbaarheid van ADSL

Zoals eerder aangegeven is ADSL overal in Nederland beschikbaar. ADSL wordt getransporteerd over het kopernetwerk. Deze wordt standaard bij u op kantoor aangelegd en wordt beschikbaar gesteld.

Wilt u weten welke snelheden voor u beschikbaar zijn dan kunt u contact met ons opnemen. Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze voor uw bedrijf.

ADSL internet is de opvolger van ISDN en wordt aangeboden via de koper kabels die in heel Nederland liggen.