LOADING

Kabel internet

Kabel internet wordt getransporteerd via de coax kabels waar u ook de televisie mee ontvangt. Het allergrootste voordeel van kabel internet is dat het beschikbaar en snel is. In bijna alle gevallen is er een werkende kabelverbinding mogelijk vanuit uw gebouw. Kabel internet kan snelheden behalen tot 200 mb/s.

Snelheid van kabel internet

Kabel internet is de snelste variant van oude technieken. Met kabel internet zijn snelheden tot 200 mb/s te behalen. De meest gebruikte snelheden via kabel internet zijn 120 mb/s download en 30 mb/s upload. Kabel internet heeft niet net als glasvezel internet dezelfde upload en download snelheid. Dit komt omdat kabel internet gebruik maakt van tv signalen. De tv signalen krijgen dan voorrang op een hogere upload snelheid.

Betrouwbaarheid van kabel internet

Kabel internet is niet zo betrouwbaar als ADSL omdat het een techniek is die gebruikt wordt naast het tv signaal. Door de komst van het mobiel 4G netwerk is het nog minder betrouwbaar geworden. Dit betekent niet dat u ervan uit moet gaan dat uw internet staat te klapperen. Maar wanneer een constante internet verbinding nodig is voor bijvoorbeeld een veiligheidscamera is het verstandiger een ADSL internet verbinding aan te schaffen.

Beschikbaarheid van kabel internet

Kabel internet is bijna overal beschikbaar. Er zijn enkele plaatsen in het buitengebied waar kabel internet nog niet beschikbaar is. In de steden en dorpen van Nederland is kabel internet altijd beschikbaar. Elk huis heeft een eigen aansluiting op het coax netwerk. Door deze aansluiting kan direct kabel internet beschikbaar worden gemaakt.

Kabel internet wordt aangeboden over de coax kabels waar ook tv over wordt gestuurd. Kabel is beschikbaar in heel Nederland