LOADING

Mobiel internet

Mobiel internet heeft een enorme sprong gemaakt met de komst van 3G. De komst van deze technologie maakte mobiel internet zo snel dat ook foto’s en video’s konden worden bekeken vanaf een smartphone of tablet. Op het moment dat 3G werd uitgerold waren er nog maar weinig smartphones omdat de internet snelheid de functionaliteit tegen hield. Met de komst van snel mobiel internet was ook de opkomst van de smartphone niet meer te stoppen.

Tegenwoordig is in Nederland 4G bijna helemaal uitgerold. 4G is nog sneller dan 3G. Met de komst van 4G is er weinig meer te merken van verschillen tussen uw vaste internet verbinding op kantoor en wanneer u op weg bent naar klanten. In sommige gevallen is 4G zelfs sneller dan de verbinding op kantoor. Doordat dit verschil zo klein is wordt het wel belangrijker om uw verbruik in de gaten te houden. Dit kan razendsnel uit de hand lopen. Een goed overzicht van uw mobiel internet is dan ook belangrijk.

Snelheid van mobiel internet.

De snelheid van mobiel internet is afhankelijk van uw locatie. Telefoon maatschappijen geven aan dat er een 100% dekking in Nederland is van de snelste variant 4G. In de praktijk is dit ongeveer 95%. Vooral in de buitengebieden is nog niet overal 4G beschikbaar. Ook de beschikbaarheid van 3G laat te wensen over in het buitengebied. Dit betekent niet dat u daar geen verbinding hebt maar dan valt u terug op het trage GPRS systeem. Om u een beeld te geven van de verschillen in snelheid onderstaand schema.

Download Upload
GPRS 52 Kbps 28 Kbps
UMTS 384 Kbps 28 Kbps
3G 14,75 Mbps 3 Mbps
4G 51,2 Mbps 15 Mbps

De snelheden in deze tabel zijn maximale snelheden. Het kan zijn dat de snelheid lager is omdat de afstand tot de zender groter is.

Betrouwbaarheid van mobiel internet

Mobiel internet is zeer betrouwbaar. Er is een dekkend netwerk voor internet verkeer in Nederland. Ook in de buitengebieden is mobiel internet beschikbaar. Zonder internet kom je nooit te staan. Echter is de snelheid afhankelijk van de locatie waar je bent. Dat ondermijnd de betrouwbaarheid. Want het kan zijn dat de snelheid zo laag wordt dat er voor uw gevoel geen internet aanwezig is. Binnen stedelijke gebieden en langs belangrijke verkeersaders is internet altijd volledig aanwezig maar in de afgelegen plaatsen in Nederland is het toch lastiger.

Beschikbaarheid van mobiel internet

Mobiel internet is in heel Nederland beschikbaar. Wanneer u de grens oversteekt is over de hele wereld een dekkend netwerk aangelegd. In Afrika is mobiel internet meer beschikbaar dan vast internet. Echt afgelegen gebieden zoals midden in het tropisch regenwoud en de woestijnen is het netwerk niet beschikbaar. Maar voor u hier naartoe gaat is er meer voorbereiding geweest en hebben wij u geholpen aan satelliet internet.

Mobiel internet wordt aangeboden via het landelijk dekkend mobiele netwerk in Nederland