LOADING

Sateliet internet

Een relatief onbekende vorm van internet, is internet door middel van satellieten. Net als tv via de satelliet kan worden ontvangen is ook internet beschikbaar via de satellieten. Om satelliet internet te kunnen ontvangen heb je een schotel nodig en een modem dat satelliet signalen omzet naar bruikbaar internet.

Snelheid van satelliet internet

Satelliet internet is een snel netwerk met snelheden tot 22MBs. Daarmee is satelliet internet uitermate geschikt om te gebruiken in het buiten gebied. De snelheid is tot 20x sneller dan ADSL en 180x sneller dan een inbel verbinding.

Beschikbaarheid van satelliet internet

Internet via de satelliet is overal ter wereld beschikbaar. Er hoeft geen uitgebreid kabel netwerk te liggen om op deze manier een internet verbinding tot stand te brengen. Ook is er geen afhankelijkheid van telefoon maatschappijen voor een dekkend GSM signaal. Zodra u een schotel hebt en een modem kunt u via de satelliet een verbinding opzetten. Daarmee is satelliet internet beschikbaar midden in de Sahara woestijn of in afgelegen plattelandsgebieden.

Betrouwbaarheid van satelliet internet

Satelliet internet is beperkt betrouwbaar. Om de internet verbinding tot stand moet de schotel een verbinding maken met satellieten. Deze verbinding is echter afhankelijk van een aantal omgevingsfactoren. Vooral het weer heeft invloed op de verbinding. Op dagen waarop dikke bewolking hangt of regent zal de verbinding niet optimaal zijn. De internet verbinding zal niet wegvallen maar zal wel een stuk aan snelheid in leveren. Ook wanneer de schotel niet geheel juist is gericht zal er een afname zijn in maximale snelheid.

Sateliet internet is wereldwijd beschikbaar.