LOADING

VDSL internet

VDSL internet is het snelle broertje van ADSL internet. VDSL is net zo snel als kabel internet maar wordt getransporteerd over het koper netwerk. Dat betekent dat de betrouwbaarheid van VDSL net zo hoog is als de ADSL internet verbindingen maar u hoeft geen compromis te maken voor de snelheid.

Snelheid van VDSL

VDSL is snel internet over het koper netwerk. VDSL kan een snelheid halen van 100 Mb /ps download en 10 Mb /ps upload. Dat scheelt niet veel met de kabel abonnementen. Wat een nadeel bij VDSL is is dat de snelheid in sterke mate afhankelijk is van de fysieke afstand van uw kantoor of huis tot het transformator huisje.

Betrouwbaarheid van VDSL

VDSL is net als ADSL meest betrouwbare vorm van internet. De infrastructuur van VDSL is al meer dan 60 jaar actief in heel Nederland. De infrastructuur is daarom helemaal uitontwikkeld en kan haast niet beter worden gemaakt. De KPN, onze betrouwbare kabelaar, onderhoud de infrastructuur. Zelfs in de wet is vastgelegd dat de infrastructuur moet werken omdat het een kritiek onderdeel uitmaakt van de samenleving.

Beschikbaarheid van VDSL

Zoals al bij de snelheid aangegeven is de snelheid afhankelijk van de afstand tot het transformator huisje. De beschikbaarheid van VDSL is hier ook van afhankelijk. VDSL is niet meer beschikbaar als uw kantoor of gebouw te ver van het transformator huisje staat. Het is dus belangrijk om vooraf goed te controleren of VDSL bij u beschikbaar is.

VDSL internet wordt aangeboden via de koper kabels die in heel Nederland liggen.